Vergrootglas

Bedrijfswagen niet gevonden?

Neem contact met ons op, zodat wij op zoek gaan naar uw ideale bedrijfswagen!

klik hier voor contact

Bijtelling elektrische bedrijfswagens

Bij elektrische bedrijfswagens kun je profiteren van een bijtellingkorting. Hier vind je gedetailleerde informatie over hoe dit werkt en hoe je de bijtelling voor bedrijfswagens kunt berekenen. Ontdek ook de verschillende fiscale voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van elektrische bedrijfswagens en krijg inzicht in de toekomstige ontwikkelingen van de bijtelling.

Wat is bijtelling en waarom is het belangrijk?

Bijtelling is een term die vaak wordt gebruikt in de context van belastingen op auto’s en bedrijfswagens. Het verwijst naar het bedrag dat werknemers moeten betalen voor het privégebruik van een zakelijke auto. Met de opkomst van elektrische bedrijfswagens heeft Nederland hun fiscale beleid herzien om de overstap naar milieuvriendelijkere voertuigen te stimuleren. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verandering in de bijtellingstarieven en -voordelen.

Fiscale voordelen voor elektrische bedrijfswagens in Nederland

In Nederland worden elektrische bedrijfswagens beloond met gunstige bijtellingsregelingen. Deze regelingen zijn bedoeld om de adoptie van elektrische voertuigen te versnellen en de CO2-uitstoot te verminderen. Momenteel geldt in Nederland een bijtellingstarief van 16% voor volledig elektrische auto's, wat lager is dan het tarief voor auto's op fossiele brandstoffen (22%).

Voordelen voor werknemers en werkgevers in Nederland

Het rijden van een elektrische bedrijfswagen in Nederland biedt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Werknemers profiteren van lagere bijtellingstarieven, wat resulteert in lagere maandelijkse kosten voor het privégebruik van de bedrijfswagen. Bovendien zijn elektrische auto's vaak energiezuiniger en hebben ze lagere brandstofkosten en onderhoudskosten. Voor werkgevers biedt het stimuleren van elektrisch rijden mogelijkheden om aan duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen en in aanmerking te komen voor belastingvoordelen of subsidies.

Ontwikkeling bijtelling elektrische bedrijfswagens

Volgens de huidige plannen van de regering blijft het bijtellingspercentage voor elektrische bedrijfswagens de komende jaren stabiel op 16 procent, met een drempelwaarde van €30.000. In 2025 zal het bijtellingspercentage stijgen naar 17 procent. Naarmate elektrische auto's in 2026 steeds vaker op de Nederlandse wegen te vinden zijn, wordt verwacht dat de overheid geen verdere stimulansen meer nodig acht. Dit betekent dat er geen verlaagde bijtelling meer van toepassing zal zijn en dat voor een elektrische bedrijfswagen een bijtelling van 22 procent wordt berekend over de gehele cataloguswaarde.

Elektrische bedrijfswagen 2023 2024 2025 2026
Bijtelling tot drempelwaarde 16% 16% 17% 22%
Drempelwaarde €30.000,- €30.000,- €30.000,- N.V.T.
WhatsApp met ons!