Vergrootglas

Bedrijfswagen niet gevonden?

Neem contact met ons op, zodat wij op zoek gaan naar uw ideale bedrijfswagen!

klik hier voor contact

Leasevormen

Binnen leasing zijn een aantal vormen te onderscheiden. De twee hoofdvormen zijn Operational Lease en Financial Lease. Operational Lease is een vorm van huur. Financial Lease richt zich puur op de kredietverlening van de bedrijfswagen. Op fiscaal gebied verschillen deze 2 producten ook. Bij Operational Lease is de leasemaatschappij eigenaar en bij Financial Lease is dit de klant. Deze klant ondervindt ook de (onverwachte) waardevermindering van de bedrijfswagen.

Full Operational Lease

De meest complete vorm van lease is Full Operational Lease. Deze vorm beval alle exploitatiekosten, welke worden doorberekend naar een maandtermijn. Naast afschrijving en rente worden ook de volgende zaken meegenomen:
  • Wegenbelasting
  • Onderhoud
  • Reparatie
  • Banden
  • Vervangend vervoer
  • Verzekering WA
  • Verzekering aanvullend
  • Winterbanden
  • Tankpas

Bij Full Operational Lease worden alle kosten die samenhangen met de bedrijfswagen uitbesteed. Het enige waar u als klant voor hoeft te zorgen is de betaling. Voor de rest liggen alle verantwoordelijkheden en beheer bij de leasemaatschappij. Deze vorm is dan ook de meest populaire vorm van leasing in Nederland.

Netto Operational Lease

Een wat minder bekende maar niet minder goede vorm is Netto Operational Lease. Dit is een vorm van Operational Lease waarbij alleen de rente, afschrijving en motorrijtuigenbelasting worden meegenomen in de berekening. Het enige verschil met Financial Lease tot zo ver is de motorrijtuigenbelasting. Het 2e grote en zeer belangrijke verschil is dat u als klant niet de eigenaar bent van de bedrijfswagen. Het eigendom ligt bij de leasemaatschappij en zij lopen ook het risico op waardevermindering. U hoeft de bedrijfswagen dus niet op uw balans te activeren. Bijkomend extra voordeel is dat u ook geen aanbetaling van de BTW hoeft te voldoen.

De operationele kosten heeft u in dit geval in eigen beheer. Het voordeel hiervan is dat u geen fluctuerende leaseprijzen heeft als u bijvoorbeeld seizoensgebonden werk heeft.

ShortLease

ShortLease is een vorm van leasing met een korte looptijd. Deze korte looptijd gaat vaak samen met een flexibele opzegtermijn en korte levertijd. Dit zorgt voor een iets hogere prijs maar voor een zeer flexibel product.

Short Lease is zeer geschikt voor recent aangenomen werknemers of als voorloopauto voor een bestelde bedrijfswagen. Veel partijen welke werken op projectbasis maken ook gebruik van ShortLease.

Verhuur

Zoals eerder aangegeven is verhuur geen lease, toch is het verschil tussen ShortLease en verhuur erg klein. Over het algemeen kan er gezegd worden dat van verhuur wordt gesproken tot een termijn van 1 maand en wordt er per dag afgerekend. Shortlease begint daarentegen vanaf 1 maand en wordt ook per maand afgerekend.

Financial Lease

Een andere vorm van lease is Financial Lease, dit is een vorm van zakelijke leasing welke zich alleen op het financieren van de bedrijfswagen richt. Bij Financial Lease bestaan de maandtermijnen uit een gedeelte aflossing en een gedeelte rente. Gedurende de gehele looptijd is de bedrijfswagen terug te vinden op uw balans en niet bij de leasemaatschappij. De overige kosten van de bedrijfswagen zijn allemaal in eigen beheer.

Bij Financial Lease kan er voor worden gekozen om de volledige waarde van het object gedurende de looptijd af te lossen. Een andere mogelijkheid is om een bepaalde slottermijn op te nemen in het contract. Voordeel hiervan is dat de maandelijkse kosten lager zijn. Dit is mogelijk doordat aan het einde van het contract de bedrijfswagen nog een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Deze waarde wordt als slottermijn opgenomen in het contract en deze hoeft niet te worden afgelost. Bij einde van het contract kan deze waarde worden afgelost met de restwaarde of verder gefinancierd worden.

 

WhatsApp met ons!