direct contact:
Heeft u vragen? neem contact met ons op: +31 (0)495 712433 +31 (0)495 712433
Volvo stapt over naar elektrisch

Volvo stapt over naar elektrisch

Het Zweedse autobedrijf Volvo Cars gaat zich helemaal richten op elektrisch rijden. Vanaf 2019 stopt Volvo met wagens met uitsluitend verbrandingsmotoren en zal elke auto van een elektromotor worden voorzien.

Polestar als nieuw merk

Tussen 2019 en 2021 komt Volvo met vijf volledig elektrische modellen, waaronder twee modellen van Polestar, dat als zelfstandig automerk wordt verkocht. Ook komt Volvo met een reeks plug-in hybride auto’s en met zogeheten 48 Volt mild hybrids. Deze auto's hebben naast een elektromotor een verbrandingsmotor op benzine of diesel. De ‘’mild hybrids’’ hebben een elektrische hulpmotor die alleen de brandstofmotor assisteert, waardoor een efficiënter brandstofverbruik optreedt. Voor de voortbeweging is een mild hybrid nog volledig afhankelijk van de brandstofmotor. Volvo heeft aangegeven dat ze in 2025 ten minste een miljoen geëlektrificeerde modellen verkocht wil hebben. Hoe precies de verhouding wordt tussen volledig elektrische auto's en hybrides met een benzinemotor is nog niet bekend.

Een ‘’makkelijke’’ stap

Wel wordt er verwacht dat het voor Volvo relatief makkelijk is. Volvo is een premium-fabrikant met relatief weinig modellen. Voor grote fabrikanten als Volkswagen is elektrisch gaan veel moeilijker, die bouwen talloze versies van goedkoop naar duur. Volgens autojournalist Niek Schenk wordt Volvo's besluit mede ingegeven door Chinese eigenaar Geely. Die produceert naast auto's onder meer autobatterijen. In China wordt elektrisch rijden afgedwongen door de overheid. Om daar te groeien is het uiteraard verstandig zo'n ambitie uit te spreken. De laatste jaren zit Volvo in de lift, in zowel de VS als China groeit het merk. Vorig jaar werd ruim 6 procent meer verkocht dan in 2015.

Het nieuws komt op het moment dat elektrische autobouwer Tesla op het punt staat zijn Model 3 in productie te nemen. Die wagen, die circa 35.000 euro moet kosten, is volgens CEO Elon Musk de eerste betaalbare elektrische middenklasser met een bereik van minstens 350 kilometer op een volle accu. De claim is niet geheel waargemaakt nu Opel begin dit jaar met de nieuwe Ampera-E een soortgelijke auto op de markt bracht.Bekijk ons volledige aanbod van leaseauto's