Alles wat je moet weten over de Maxus eDeliver 9

Alles wat je moet weten over de Maxus eDeliver 9

Na het succes met de Maxus eDeliver 3 en de maxus EV80, lanceert Maxus nu de eDeliver 9. De eDeliver 9 vormt de grotere versie van eDeliver 3. Met een hoge actieradius en een zee van ruimte verwacht Maxus ook met dit model de markt van 100% elektrische bestelwagens te veroveren. Vanaf juni 2021 kunnen we de nieuwe Maxus in de showrooms verwachten.

Maxus gaat als een speer

De afgelopen tijd heeft Maxus een enorme inhaalsprong gemaakt ten opzichte van de concurrentie. Tussen januari en februari 2021 verkocht Maxus maar liefst 90 bestelwagens. Dit stond gelijk aan 41,6% van de gehele verkopen in die maand. Hiermee behaalde Maxus een duidelijke eerste plaats. Een tweede plaats behaalde de Nissan e-nv200 met 39 verkopen. De volledige top 10 is hier terug te vinden!

De ruime actieradius van de Maxus eDeliver 9

Maxus heeft hard gewerkt om zich met de eDeliver 9 te onderscheiden van de concurrentie op verschillende aspecten. Eén van deze aspecten is de actieradius. Een actieradius is namelijk een van de belangrijkere aspecten bij een elektrische auto. Maxus zal de eDeliver 9 aan gaan bieden in maar liefst vier verschillende accupakketten. Er komt een 52 kWh variant, een 65 kWh, een 72 kWh én een 89 kWh variant. Met het grootste accupakket (89 kWh) behaalt de Maxus eDeliver 9 een WLTP actieradius van maar liefst 353 km. Het kleinste standaard accupakket (52 kWh) resulteert in een actieradius van 237 km. De 72 kWh accu zorgt voor een actieradius van 288 kilometer.

Wanneer we dit vergelijken met vergelijkbare grote modellen zoals de Ford Master ZE of de Volkswagen e-Crafter, dan springt de Maxus eDeliver 9 hier duidelijk in uit. De Volkswagen e-Crafter behaald namelijk een maximale actieradius van 173 km. De Ford Master ZE moet het doen met 120 kilometer wltp.

Maxus eDeliver 3 vs eDeliver 9

Maxus eDeliver 9

Maxus eDeliver 9 exterieur

Een zee van ruimte

Waar de Maxus eDeliver 3 een laadvolume heeft van 4,8-6,3 m³, Biedt de Maxus eDeliver 9 een laadvolume van 9,7 m³ tot 12,95 m³. Maxus biedt klanten daarnaast de mogelijkheid om te kiezen tussen twee hoogtematen én twee lengtematen. Hierdoor kan de bestelwagen beter geconfigureerd worden op basis van de behoeftes.

Tevens is de eDeliver 9 zowel in een gesloten cabine leverbaar als in een chassis cabine. Net zoals zijn voorganger, de EV80. De Chassis cabine maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een gemonteerde hoogwerker toe te voegen of een speciale laadbak. Alle opties zijn beschikbaar. Volgens Maxus komt er vanaf 2022 zelfs een grote personenauto versie beschikbaar.

De gesloten bak zorgt voor een laadvermogen dat oploopt tot 1350 kg. Dit maakt de bedrijfswagen daarom ook geschikt voor grote vrachten. Samen met de actieradius die het mogelijk maakt om ook buiten de steden effectief te kunnen rijden, is de Maxus eDeliver 9 perfect voor ondernemers/bedrijven die op zoek zijn naar een ruime bedrijfswagen voor zowel binnen de steden als voor langere afstanden.

Is het trekvermogen ook belangrijk voor je? Dan kunnen wij jou melden dat het trekvermogen van de Maxus eDeliver 9 maar liefst 1.500 kg betreft. Dit is voor een elektrische bestelwagen een zeer goede prestatie!

Deze prestaties maken de Maxus eDeliver 9 een uitmuntende bedrijfswagen voor elke ondernemer. Het formaat en uiterlijk kan vergeleken worden met een Ford Transit. Daarentegen zijn deze auto's niet met elkaar gerelateerd. Ford biedt daarnaast voor de Transit ook nog geen elektrisch model aan.

Maxus eDeliver 9 laadruimte

De eDeliver 9 opladen

De nieuwe elektrische eDeliver 9 moet natuurlijk ook opgeladen worden. Hierbij kan de Maxus zowel AC als DC opgeladen worden. Wat inhoudt dat er zowel regulier opgeladen kan worden als snel laden. Snel laden doet de Maxus eDeliver 9 met een snelheid van wel 52 kW/h. Waarbij zelfs 80 kW/h mogelijk is bij de grootste accu. Dit resulteert er daaropvolgend op dat de accu binnen 40 minuten is opgeladen. Perfect dus voor een kop koffie om vervolgens weer de weg op te gaan met een volle accu! Zoals elke elektrische auto is de topsnelheid vaak beperkt. De topsnelheid bedraagt 100 km/u. Wederom perfect voor stadsverkeer, maar ook geschikt voor het vervoer van materialen, goederen of gereedschappen over langere afstanden.

Regulier/standaard laden, ook wel AC laden genoemd, maakt het mogelijk om de accu volledig op te laden binnen 6 uur. Meer details en prijzen hopen wij later deze maand bekend te kunnen maken.

Is de 100% elektrische eDeliver 9 iets voor jou?

De Maxus eDeliver 9 zal naar verwachting deze zomer, vanaf juni 2021 beschikbaar worden voor verkoop en lease. Hierbij kijken wij graag met jou samen naar alle specificaties en opties. Uiteindelijk blijft het een zeer moeilijke keuze om de juiste (elektrische) bedrijfswagen voor jouw activiteiten te vinden. Het aanbod voor elektrische bedrijfswagens wordt steeds groter. Zeker wegens de toekomstige milieuzones in de steden vanaf circa 2025-2027. Dit zorgt ervoor dat diesel bedrijfswagens als het ware verbannen worden uit de steden. Steeds meer ondernemers maken daarom de keuze om elektrisch te gaan rijden met een stabiele kijk op de toekomst. Adviseren doen wij graag, twijfel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

Bekijk onze review over de Maxus eDeliver 9!

Review video Maxus eDeliver 9 - Leasegarage

Meer informatie?

Wens jij meer informatie over de nieuwe Maxus eDeliver 9 óf een andere nieuwe bedrijfswagen? Neem dan contact met ons op door hier te klikken! Wij hanteren vaste prijzen per maand zonder kleine lettertjes en gedoe.

bekijk het volledige aanbod hier!

Alle elektrische bedrijfswagens op een rijtje!


Bekijk ons volledige aanbod van bedrijfswagens