Een blik op de Mercedes e-Vito

Een blik op de Mercedes e-Vito

De geavanceerde Mercedes eVito voldoet aan alle eisen van moderne mobiliteit. Het betreft een elektrische variant van de reguliere Mercedes Benz Vito met een krachtige elektromotor. Hierbij kijkt Mercedes met een schuin oog richting de toekomstige milieuzones in steden, waarbij reguliere diesel bedrijfswagens verbannen gaan worden. Kortom is de Mercedes benz e-vito dé bedrijfswagen voor stadsverkeer en een slimme investering voor de toekomst.

Gesloten bestelwagen

De Mercedes e-vito betreft een gesloten bestelwagen. Hierdoor bereikt de eVito een laadruimte van 6,4 m3. het accupakket van de Mercedes e-vito ligt ligt laag in de bodem verwerkt, waardoor het laadvolume even groot als de reguliere Vito blijft. Daarnaast is Mercedes Benz aan de slag gegaan om de eVito zo licht mogelijk in gewicht te houden. Dit kan een uitdaging zijn aangezien accupakketten vaak enorm zwaar kunnen zijn. Uiteindelijk is het Mercedes Benz gelukt om het verschil met de reguliere Vito klein te houden waardoor het laadvermogen 1.000 kg betreft!

Actieradius van de elektrische Mercedes e-vito

De actieradius van de elektrische Mercedes e-Vito betreft 138 km. Dit wordt bereikt doormiddel van een krachtige elektromotor met 85 kW (116 pk). Elektrisch rijden zorgt daarnaast voor een hoge mate van comfort. Geen motorgeluiden en ruis. Daarnaast betreft een elektrische auto altijd een automaat wat het comfort ten goede doet. Als laatste is de Mercedes Benz e-Vito voorzien van genoeg technologieën wat jouw rijervaring nóg aangenamer maakt. Dit alles zorgt ervoor dat je tijdens het rijden met een glimlach achter het stuur zit. .

Opladen

Uiteindelijk is het natuurlijk ook belangrijk dat de Mercedes e-Vito ook weer gemakkelijk en snel opgeladen kan worden. De batterij kan met een laadcapaciteit van 7,4 kW binnen zes uur volledig opgeladen worden. Daarentegen kan de Mercedes e-Vito alleen AC opgeladen worden. DC opladen is dus niet mogelijk. Dit houdt in dat snel-laden niet mogelijk is. De Mercedes Benz e-Vito is vooral bedoeld voort kortere afstanden en dan voornamelijk in stedelijk gebied. Hierdoor is een grote actieradius en snel opladen niet noodzakelijk. Een prijzige DC-laadoptie blijft hierdoor achterwege.

Vol luxe elektrisch rijden

mercedes staat bekend als met merk met een hoge mate van comfort en luxe. Dit is ook het geval bij de eVito. Mercedes heeft bij de eVito een combinatie mogelijk gemaakt van luxe in de passagierscabine en de nodige functionaliteit en ruimte in de laadcabine. Dit zorgt ervoor dat er een perfecte combinatie mogelijk gemaakt wordt. Tevens straalt de Mercedes eVito natuurlijk ook gewoon exclusiviteit uit aan de buitenkant. Het exterieur ziet er modern uit en vormgeving is goed ontworpen. 

De e-Vito biedt keuze aan drie rijprogramma's voor maximaal comfort en actieradius. Een ander rijprogramma kan geselecteerd worden via de rijprogrammaschakelaar in de middenconsole. Er wordt onderscheid gemaakt tussen E+ (zeer zuinige rijstijl), E (zuinige rijstijl), C (comfortabele rijstijl). Daarnaast maakt de bedrijfswagen gebruik van recuperatie wat er voor zorgt dat energie teruggewonnen kan worden. 

Elektrisch rijden wordt daarnaast over het algemeen gezien als een manier van rijden die vele malen comfortabeler is dan rijden in een diesel of benzine variant. Geen schakelen, maar een gemakkelijk automaat en geen vervelende geluiden, maar een stille cabine. Kortom heeft Mercedes Benz aan alles gedacht om de eVito zo praktisch mogelijk te maken én tegelijkertijd te voorzien van genoeg luxe. 

Bekijk het volledige aanbod hier!

 

Mercedes e-Vito Mercedes Benz eVito laadruimte

Mercedes eVito interieur

Mercedes Benz Evito Tourer

Waar de gesloten bestelwagen vooral doelt op het vervoer van materialen, goederen of gereedschappen, doelt de Mercedes Benz eVito Tourer op het vervoer van personen. De Vito Tourer biedt plaats aan acht personen en de bestuurder. 

Actieradius

De Mercedes eVito Tourer heeft een verassend ruime actieradius.  De uiterst efficiënte elektromotor levert maximaal 150 kW (204 pk). Hierdoor levert de Mercedes evito Tourer een actieradius van ruim 360 km. Dit maakt elektrisch aangedreven auto zowel geschikt voor stadsverkeer als verkeer buiten de steden. De elektrische aandrijving zorgt er wederom voor dat passagiers van een hoge mate van een comfort genieten.

Opladen

Aangezien personenvervoer vaak langere ritten betreffen, bevat de Evito Tourer wél een snellaadoptie. Met het DC-oplaadvermogen van maximaal 110 kW kan de hoogspanningsaccu in ca. 45 minuten voor 80% opgeladen worden. Perfect voor een kleine pauze en een kop koffie om vervolgens weer de weg op te gaan met een vollere accu.

Daarnaast kan de accu ook op wisselstroom opgeladen wordt. Dit kan bij laadstations of wallboxen waardoor de Mercedes eVito Tourer met maximaal 11 kW en wisselstroom (AC) in ca. 10 uur van 0 tot 100% kan worden opgeladen.

Mercedes Benz e-Vito Tourer

Mercedes Benz e-Vito een optie voor jou?

Heeft dit artikel jouw interesse getrokken en wens je meer informatie over de Mercedes Benz e-Vito? Of ben je op zoek naar een elektrische bestelwagen maar weet je nog niet welke geschikt is voor jou/ jouw onderneming?

Wij helpen je graag bij jouw keuze! Samen kijken wij naar jouw behoeftes en leggen wij de beschikbare bestelwagens naast elkaar.  Het aanbod voor elektrische bedrijfswagens wordt steeds groter. Zeker wegens de toekomstige milieuzones in de steden vanaf circa 2025-2027. Dit zorgt ervoor dat diesel bedrijfswagens als het ware verbannen worden uit de steden. Steeds meer ondernemers maken daarom de keuze om elektrisch te gaan rijden met een stabiele kijk op de toekomst. Adviseren doen wij graag. Kom vrijblijvend met ons in contact door hier te klikken of neem telefonisch contact met ons op.

Meer informatie?

Wens jij meer informatie over de nieuwe Maxus eDeliver 9 óf een andere nieuwe bedrijfswagen? Neem dan contact met ons op. Wij hanteren vaste prijzen per maand zonder kleine lettertjes en gedoe. Tevens kun je het huidige aanbod van bedrijfswagens van autobedrijven bekijken door op onderstaande button te klikken!

Bekijk het volledige aanbod hier!


Bekijk ons volledige aanbod van bedrijfswagens