Voordelen elektrische bedrijfswagens

Voordelen elektrische bedrijfswagens

Inmiddels is het duidelijk, elektrisch rijden heeft de toekomst. Bij personenauto's speelde het al langer en nu gaat ook de bedrijfswagenwereld langzamerhand om. Dit alles heeft uiteraard te maken met de aanstaande milieu zones die gaan komen in Nederland. Vanaf 2025 zullen diesel bedrijfswagens langzamerhand gaan verdwijnen uit steden. We kennen de kracht van een diesel bus, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een elektrische bedrijfswagen? Lees het hieronder!

 

De grootste voordelen op een rijtje

Een van de grootste voordelen van het hebben van een elektrische bedrijfsauto is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de milieu zones. Veel MKB-bedrijven of Zzp'ers zeggen op voorhand nee tegen een elektrische bestelwagen. Dit resulteert er in dat zij met een andere oplossing moeten gaan komen willen zij de binnensteden blijven betreden na 2025. Dit grote probleem kan simpelweg voorkomen worden door op tijd over te stappen naar een elektrische bestelauto.

Het volgende voordeel wat zich voordoet wanneer uw onderneming beschikt over een nieuwe elektrische bedrijfswagen is dat er minder stilstand gaat komen. Een bedrijfswagen met een elektromotor beschikt namelijk over minder draaiende onderdelen dan een bedrijfswagen met een dieselmotor waardoor er veel minder onderhoud nodig zal zijn aan de bus.

Naast bovengenoemde voordelen doet uw bedrijf er goed aan om een elektrische bedrijfswagen aan te schaffen wanneer u mee wilt doen aan de trend van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een elektrische bedrijfswagen is namelijk een goed middel om te communiceren naar de buitenwereld dat uw bedrijf duurzaam en 'groen' bezig is.

Het laatste grote voordeel dat zich voordoet wanneer er gekozen wordt voor een elektrische bedrijfswagen zijn de zeer lage kilometerkosten. Het opladen van uw elektrische bestelauto kost minder dan 'even' de tank van de bedrijfswagen vullen bij een tankstation met benzine of diesel. Overige fiscale voordelen en informatie omtrent subsidies is te lezen in de volgende alinea.

 

Subsidieregelingen emissieloze bedrijfsauto's

Met de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen kom je in aanmerking voor verschillende subsidieregelingen. De meest voorkomende zijn de SEBA en de Milieu investeringsaftrek. Daarnaast zijn er per provincie nog extra subsidies verkrijgbaar. Kies je bij Leasegarage voor een operationele lease? Dan kunnen onderstaande subsidies uiteraard meegenomen worden in het leasecontract.

 

SEBA - Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto

Wanneer u één of enkele elektrische bestelbussen leaset of koopt kunt u een aanvraag doen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's. Deze subsidieregeling is op 15 maart 2021 ingegaan en loopt tot en met 31 december 2025. Met deze regeling ontvangt u 10 procent van de netto catalogusprijs bij de voertuigcategorie N1. Het subsidiebedrag betreft maximaal € 5.000,- per bedrijfsauto.

 

Mia - Milieu Investeringsaftrek

Naast de SEBA is er nog een subsidie die de overheid aanbiedt als stimulering voor een beter milieu, namelijk de Milieu Investeringsaftrek. Mia, afgekort, is van toepassing op de door uw bedrijf gekochte milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. U kunt tot 36 procent van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale wint. Deze aftrek staat dus los van de normale investeringsaftrek.

 

Overige Subsidies

Naast bovenstaande subsidies heeft de overheid besloten om elektrisch rijden nog meer te stimuleren in Nederlandse steden met een aantal extra subsidies. Deze subsidies verschillen per provincie en gemeente. Woont u bijvoorbeeld in Amsterdam of werkt u hier regelmatig? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van de subsidie die de gemeente van Amsterdam ter beschikking stelt. Voor elektrische bedrijfswagens met een ledig gewicht vanaf 1760 kg ontvangt u een subsidiebedrag van 20 procent van de aanschafprijs met een maximum van € 40.000,-.

Wanneer u al deze subsidies bij elkaar op telt dan komt een elektrische bedrijfswagen veelal voordeliger uit per maand dan een bedrijfswagen met een verbrandingsmotor. Goed oriënteren naar de juiste bedrijfswagen loont zich dus. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste bedrijfswagen? Bij Leasegarage helpen en adviseren wij u graag!

 

Minder bijtelling en geen wegenbelasting

Omdat u over elektrische bestelauto's geen motorrijtuigenbelasting betaalt zijn uw maandelijkse kosten lager dan bij een bedrijfswagen met een verbrandingsmotor. Tevens betaalt u bij een elektrische bedrijfswagen minder bijtelling wanneer u ook privé gebruik gaat maken van de bedrijfswagen. U betaalt namelijk 12 procent bijtelling over de eerste € 40.000,- in plaats van de volledige 22 procent. Dit alles zorgt ervoor dat u veel geld kunt besparen door te kiezen voor een bedrijfswagen met een elektromotor.

 

Is een elektrische bedrijfswagen iets voor u?

Uiteindelijk blijft het een zeer moeilijke keuze om de juiste elektrische bedrijfswagen voor jouw activiteiten te vinden. Het aanbod voor elektrische bedrijfswagens wordt steeds groter. Zeker wegens de toekomstige milieu zones in de steden vanaf circa 2025-2027. Dit zorgt ervoor dat diesel bedrijfswagens als het ware verbannen worden uit de steden. Steeds meer ondernemers maken daarom de keuze om elektrisch te gaan rijden met een stabiele kijk op de toekomst. Doe jij hieraan mee? Adviseren doen wij graag, twijfel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

 

Meer informatie?

Wens jij meer informatie over elektrische bestelwagens, over de financiële voordelen óf wens je liever informatie te ontvangen over een van onze (diesel) voorraad modellen? Neem dan contact met ons op door hier te klikken! Wij hanteren vaste prijzen per maand zonder kleine lettertjes en gedoe. Tevens bieden wij ook volledig elektrische auto's aan. Prijzen en informatie hiervan is te vinden op Fleximo.nl.


Bekijk ons volledige aanbod van bedrijfswagens