De Mercedes Citan oftewel 'De held van  de stad'

De Mercedes Citan oftewel 'De held van de stad'

Een Held! Zo noemt Mercedes de Citan, terecht?


De Mercedes Citan loopt nu al een tijdje in het bestelwagen segment mee, maar is het ook nog een goede aanbieding!?

Mercedes had zijn Französischen Freunde Renault nodig om deze besteller op de markt te brengen. Uiteraard is deze verder aangepast naar Duitse maatstaven om de welbekende uitspraak DAS BESTE ODER NICHTS! te waarborgen…..

Gaat dat wel samen?
Maar gaan Duits en Frans wel samen!? 
Is dat dan een beetje zoals een curryworst in een croissant of misschien een Franse chanson op een Oktoberfest….? Nee, bij de Citan versterkt het juist, dus zie het meer als de combinatie van een mooie Franse zomermiddag in Saint-Tropez op een terras met een heerlijk Duits witbier! Kijk…dat gaat goed samen! Dus het beste van beide werelden!

De Mercedes Citan is een bedrijfswagen met een typisch Mercedes exterieur. Ze geven aan dat er extra goed gekeken is naar de nauwkeurig gevormde naden en overgangen waarmee ze een kwalitatief hoogwaardige indruk achterlaten.
Je hebt de keuze uit 4 uni-lakken en 6 op verzoek leverbare metallic-lakken en met optionele exterieurpakketten (zoals bijvoorbeeld een Chroompakket, Designpakket en zelfs een Nightpakket). Daarmee heb je in ieder geval ook een reden om je partner over te halen om een nieuwe Citan te gaan rijden…

Maar kunnen we ook een beetje gas geven!?
Natuurlijk!! Met de welbekende vernieuwde CDI-motoren met 80, 95 of 116pk kom je prima van je plek!
In combinatie met de innovatieve BlueEFFICIENCY-technology heb je een lager verbruik en daarmee ook lagere kosten voor je bedrijf!
Deze motoren kun je hard laten werken met een maximaal laadvermogen van 780KG ( XL uitvoering ) en een maximale toelaatbaar geremd aanhangwagengewicht van 1.050KG waardoor je genoeg mee kunt slepen.

En de laadruimte?
Deze bedrijfswagen is in 2 lengtes te bestellen en heeft een maximale laadvolume van 3.8 M3.
Dit komt mede door de maximale laadruimte lengte van 2.131MM (!) met ruimte voor 2 europallets.
O.a. de bijrijder is blij dat de schuifdeur aan de rechterkant standaard is.

Lekker knus
Ook bij de Mercedes Citan kun je met 3 personen onderweg, namelijk 2 volwassenen en een kind…of een collega die zijn benen in zijn nek kan vouwen, waarmee de bestuurder wel even rekening dient te houden als die naar de tweede of vierde versnelling schakelt… Moet er dus een keer een derde persoon mee, dan kan dit, maar daar heb je ook alles mee gezegd.

Uitrusting?
Wil je de Citan volledig standaard bestellen, dan wordt het wel zweten met deze dagen, want airco behoort niet tot de standaard uitrusting.
Je denkt natuurlijk, dan mijn raampje open en een leuk stukje muziek, maar helaas…een radio zit er standaard ook niet in, de kabels liggen al wel voor je klaar!
Kies je de line Professional er Extra bij dan krijg je Airco, Armsteun en buitentemperatuurmeter voor een acceptabele prijs van €595,- excl. BTW erbij!
Elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, in hoogte verstelbaar stuurwiel, handgeschakelde 6-versnellingsbak, centrale deurvergrendeling, reservewiel, etc, behoren wel tot de standaard uitrusting.

Sublieme pechhulp
Mocht je onverhoopt een keer stil komen te staan langs de weg ergens in Europa, dan heeft Mercedes zijn sublieme pechhulp door heel Europa die 24/7 klaarstaat.

Mijn conclusie
Deze bedrijfswagen kan dus nog goed mee, en met verschillende ombouw mogelijkheden kan de Mercedes Citan voor bijna elke klus ingezet worden!
Een held? Een gele Sprinter met blauwe zwaailichten doet me daar meer aan denken, maar het is maar net hoe je het interpreteert. 
Een harde werker is het zeker! al met al een prima investering.

Direct aan het werk!
TOEVALLIG hebben wij op dit moment een zeer goede aanbieding op nieuwe voorraad Citans!
Wij kunnen u een super scherpe full operationale leaseaanbieding maken waardoor je ook nog eens volledig ontzorgd bent en je geen grote investering hoeft te doen.
Ze zijn dus zeer snel leverbaar waardoor je direct aan het werk kunt, das ist GEIL!

Neem dus snel contact met ons op!


Bekijk ons volledige aanbod van bedrijfswagens