Een elektrische bestelbus iets voor jou?

Een elektrische bestelbus iets voor jou?

Bedrijfswagens spelen voor veel ondernemers een belangrijke rol in de dagelijkse werkzaamheden. Het brengt je van A naar B, en biedt ruimte voor veel materialen, gereedschappen en/of goederen. na de komst van steeds meer elektrische auto's is ook een ontwikkeling ontstaan voor elektrische bedrijfswagens. Het zorgt voor een duurzame manier van werken. Tevens wordt het financieel gezien ook aantrekkelijker aangezien de overheid een passende subsidie aanbiedt.

Waarom kiezen voor een elektrische bestelbus?

De aanschaf of lease van een elektrische bestelbus heeft een aantal voordelen. Elektrisch rijden zorgt allereerst voor een verlaging van de kosten per kilometer. Elektrisch opladen is vele malen goedkoper dan de prijs van benzine of diesel. Hierdoor ben je per kilometer simpelweg goedkoper uit. Daarnaast is het onderhoud vaak ook goedkoper bij een elektrische bestelauto aangezien deze vaak een stuk minder draaiende onderdelen heeft dan een reguliere bedrijfswagen.

Ook zorgt het voor meer comfort. In een elektrische bedrijfswagen heb je geen last van motorgeluiden of ruis. In ruil daarvoor een stillere cabine met een gemakkelijke automaat en vaak een hoop nieuwe technologieën.

Toekomstige milieuzones

Veel ondernemers kiezen voor een elektrische auto binnen het bedrijf door de toekomstige milieuzones in de steden. In de nabije toekomst (2025-2027) wil de overheid diesel bedrijfswagen als het ware verbannen uit de steden. Kiezen voor een elektrische bestelbus kan dan ook een slimme zet zijn op dit moment met oog op de toekomst.

De nieuwe subsidieregeling

Zoals eerder aangegeven wordt elektrisch rijden steeds interessanter. De nieuwe subsidieregeling heeft als doel het stimuleren van de aanschaf van nieuwe emissieloze bedrijfsauto's door ondernemingen en non-profitinstellingen, teneinde de emissie van CO2 te verminderen en het milieu te verbeteren. De nieuwe subsidieregeling is in februari 2021 bekend gemaakt en heeft betrekking op zowel bedrijfswagens van de categorie N1 als N2.

De subsidie voor een elektrische bestelbus onder de voertuigclassificatie N1 zal 10% van de netto catalogusprijs vormen met een maximum van €5000,- per bedrijfsauto. Waarbij de bedrijfswagens een minimale netto catalogusprijs moeten hebben van €20.000.

Voor een elektrische bestelauto met de classificatie N2 wordt een subsidie mogelijk gemaakt van 10% ten opzichte van de verkoopprijs, wederom met een maximum van €5000,- per elektrische bestelwagen. Alleen een elektrische bestelauto met een minimale verkoopprijs verminderd met de daarin begrepen omzetbelasting van €20.000.

meer lezen over de nieuwe subsidieregeling kan hier!

Welke keuzes zijn er op de markt?

Er komen steeds meer elektrische bestelauto's op de markt. Merken zoals Opel, Mercedes, Volkswagen, Maxus, Renault, Citroën, Fiat, Toyota, Nissan en Peugeot wagen zich allemaal op de markt van elektrische bedrijfswagens.

Voor het vaststellen van de juiste elektrische bedrijfswagen worden een aantal aspecten vergeleken. Hierbij wordt gekeken naar het noodzakelijke laadvermogen, actieradius, trekvermogen en snelheid van laden. Wil je meer weten over de mogelijkheden dan adviseren wij om dit artikel te lezen (Klik hier)!

Kleine bedrijfswagen (Nissan e-nv200, renault Kangoo Z.E. etc)

Heb je slechts een klein laadvermogen nodig dan is een kleine bestelbus vaak al genoeg voor jou. Hierbij kun je denken aan een Nissan e-nv200 of een Renault Kangoo Z.E. Deze vaak gesloten bedrijfswagens zijn compacter van volume en hebben vaak een laadruimte van circa 3-4 m3. Beide genoemde modellen hebben tevens een maximale actieradius van 200 km. Waarna ze zowel via wisselstroom opgeladen kunnen worden, als doormiddel van een snellader waarbij de accu vaak in 45 minuten voor 80% wordt opgeladen. Ter indicatie bevat de Nissan e-nv200 een accu van 40 kWh. waarmee hij in 7,5 uur doormiddel van een reguliere wallbox wordt opgeladen.

Nissan e-NV200

Zoek je voor jouw bedrijf een grotere elektrische bedrijfswagen? Dan kun je denken aan een middelmaat zoals de Peugeot e-Expert, Opel Vivaro-e of de Mercedes e-Vito. bedrijfswagens van dit formaat bieden vaak een laadvolume van circa 5-7 m3 en een trekvermogen oplopend tot 1000 kg.

Bij een grote elektrische bestelauto loopt het laadvolume soms wel op tot 22 m3. Denk hierbij aan een Renault master Z.E., een Volkswagen e-Crafter of een Mercedes e-Sprinter. Met een krachtige elektromotor en accu wordt een grote lading geheel elektrisch van A naar B getransporteerd. Een actieradius van maximaal circa 150 km moet vaak rekening mee gehouden worden. Hierdoor zijn grote elektrische bestelauto's perfect voor de stad.

Renault Master Z.E.

Een elektrische bestelwagen een optie voor jou?

Ben je als bedrijf op zoek naar een slimme toekomstige investering? En heb je geen moeite met een wat compacter actieradius die in korte tijd weer volledig kan opladen? Dan is de aanschaf of lease van een elektrische bestelbus wellicht een goede optie voor jou. Wij kijken graag samen met jou naar de perfecte (elektrische) bestelbus aangepast op jouw behoeftes. Wij bieden zowel de optie tot koop als tot lease aan. Bij een leasecontract bieden jou een vaste prijs aan. Zonder gedoe en kleine lettertjes.

Meer informatie?

Wens je meer informatie over de huidige beschikbare bedrijfswagens? neem dan contact met ons op door hier te klikken of bereik ons telefonisch.

Elektrische bestelauto vergelijken?

Wil je eerst nog even het huidige aanbod van elektrische bestelauto's bekijken en/of vergelijken? Wij bieden een overzicht van alle bedrijfswagens in de buurt! Klik hier voor ons overzichtelijke database!

 


Bekijk ons volledige aanbod van bedrijfswagens