direct contact:
Heeft u vragen? neem contact met ons op: +31 (0)495 712433 +31 (0)495 712433
Fiscale waarde en consumentenwaarde, wat is het verschil?

Fiscale waarde en consumentenwaarde, wat is het verschil?

Al jaren lang zijn we eraan gewend dat auto’s met een bepaalde ‘vanafprijs’ geadverteerd worden. In de showroom blijkt dit echter de prijs exclusief kosten rijklaarmaken. Al vele jaren bestaat er over het bovenstaand discussie en vindt men dat ze misleidt worden.

Per 1 januari 2017 gaat hier verandering in komen. Per 1 januari 2017 zijn adverteerders verplicht auto’s te adverteren met de ‘Consumentenadviesprijs’. Deze prijs lijkt het zelfde als de eerdere consumentenprijs incl. btw & bpm maar dit is echter niet zo. De consumentenadviesprijs bestaat uit de volgende componenten:

  • Netto Catalogusprijs
  • BPM
  • BTW

Tot hier niets bijzonders, maar de onderstaande componenten zitten er ook bij:

  • Kosten rijklaarmaken (Transportkosten, 0-beurt, reinigen & poetsen, handling- en administratiekosten, kentekenplaten & recyclingbijdrage.)

Volvo V90 Modelprogramma

Voor de particuliere gebruiker is dit allemaal duidelijker zo is het in één oogopslag duidelijk wat er daadwerkelijk voor moet worden betaald, wil de auto thuis op de stoep staan.

De zakelijke rijder, nog specifieker, voor de lease rijder verandert er wel iets in de waarden. In het verleden was de Fiscale waarde gelijk aan de consumentenwaarde. Per 1 januari 2017 verandert dit dus, de fiscale waarde is exclusief de kosten rijklaarmaken en overige kosten.

De zakelijke rijder moet nog altijd bijtelling betalen over de fiscale waarde van de auto. Dit zal ook per 2017 niet veranderen. De bijtelling van 2017 wordt wel weer anders in 2017, maar hierover meer in andere blogs.

Wenst u nog meer uitleg over de verschillende tarieven fiscale regels, neem dan contact op met ons via het contactformulier.Bekijk ons volledige aanbod van leaseauto's